Кое определя цените на наемите на жилищата?

Да откриете апартамент, търговски обект или къща под наем в София може да ви се струва лесна работа, но всъщност никак не е. Обикновено, когато някой реши да наеме жилище или помещение в голям град си мисли, че единственото, което трябва да направи е да разгледа обявите и е открил това, което му е необходимо.

Ако беше толкова лесно, то тогава нямаше да имаме нужда нито от агенти по недвижими имоти, нито от брокери нали?

Трудното откриване на подходящата къща под наем в София не е породено от това, че такива не се предлагат, а тъкмо напротив — офертите са толкова много и цените на наемите толкова различни, че това наистина може да затрудни голяма част от хората, които са решили да наемат апартамент или къща в столицата.

Ако и вие търсите къща под наем в София има няколко неща, които е добре да знаете, преди да се впуснете в обиколки и огледи на недвижимости.

Предполагам сте наясно, че наема в доста голяма степен формира от това в какъв квартал или район на столицата се намира къщата, която искате да наемете. Ако районът е тих и спокоен, ако кварталът е престижен, то тогава съответно и наемът е по — висок.

Другото важно нещо, което играе доста голяма роля при определянето на наемът е и квадратурата на къщата, типа строителство, удобствата и допълнителните екстри, които предлага.

Не по — малко важно е самото местоположение на апартамента или къщата под наем в София — дали се намира в близост до училище, детска градина, дали има добри и удобни транспортни връзки, намира ли се в близост до болници и т. н.

Последно, но в никакъв случай не и по значение е и дали търсите къща под наем, която да е напълно обзаведена или не. Тук няма какво да обясняваме, че ако жилището е напълно обзаведено това също ще се отрази при формирането на месечния наем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *