Кой купува имоти лукс у нас?

Ако си мислите, че заради кризата имоти лукс в България не се търсят и не се купуват, лъжете се. Вярно е, че в момента луксозните имоти, които само допреди година се продаваха на баснословни цени сега могат да се открият на много по — ниски, вярно е и също, че голяма част от чужденците, които притежаваха такива имоти у нас се оттеглиха, но това не означава, че скъпи имоти в престижни квартали не се търсят.

Кой купува такива имоти през последните години у нас?

Според проучванията на пазара за недвижими имоти в последните една—две години се наблюдава повишен интерес към имотите от високия ценови клас основно от хора на средна възраст ( 30 — 35 години), които заемат висши мениджърски постове, от хора, работещи в ИТ сектора, рекламата, от хора, които заемат висши постове в световни компании, експортни компании и други. Това са богати бизнесмени, които търсят имоти лукс в най — престижните квартали на София като Драгалевци, Бояна, Оборище и Симеоново.

Луксозни имоти се търсят и от българи, които от години живеят в чужбина и които искат да инвестират парите си на българския пазар за недвижими имоти, тъй като в момента цените, на които могат да се открият скъпарските имоти са значително по — ниски от предходните години.

Ако допреди година един луксозен имот в престижен квартал се продаваше на цени от няколко милиона евро, днес имотите, които се предлагат за над един милион евро чакат дълго време своите купувачи.

Желание да инвестират в имоти лукс у нас се наблюдава и от едрите руски и китайски бизнесмени, холивудските звезди и други, за които един луксозен имот закупен у нас е не само „без пари”, но и едно много добро вложение точно по време на световната икономическа криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *