Луксозни имоти в София

Луксът привнесен в дома, всъщност не е изобретение на модерната епоха. Напротив, има множество свидетелства в миналото, когато по-заможни родове, които са извън официалната власт, как привнасят в дома си лукса, който им е необходим за един по-добър и качествен начин на живот. Съвременният лукс обаче се различава от примерите в миналото. Защото той съчетава в себе си: качественото строителство, локацията, гледката, технологиите и обзавеждането. Днес има луксозни имоти в София, които отговарят на критериите за лукс и нетърпеливо очакват своите нови обитатели.

Да се строи в категорията на лукса, да се обзавежда в категорията на лукса, да се направи цялото оформление в луксозен стил, не е прищявка на строителния бранш, а изискване на една специална част от хората по-света, които искат да живеят според стандарта, на който са свикнали. Всяка столица като град със своите предимства е достатъчно привлекателна за такива хора и затова, усиленото строителство на луксозни имоти в София, е задоволяване на този импулс за качество и стандарт. На пръв поглед всичко изглежда прекалено елитарно, за да бъде в услуга на обикновените хора, които не могат да си позволят дори да мечтаят за такъв стандарт.

Има обаче една подробност, която обикновените хора, трябва да отбележат в своя полза. Луксът днес, не означава само скъпи мебели и предмети, но означава и все повече технология, връзка с околната среда, икономичност, пестене на ресурси. Всичко, което се използва, за да произвежда лукс жилища, постепенно може да се превърне в стандарт в строителството – защото това е единственият начин, да се оптимизира животът на хората в техните домове и връзката на архитектурата с градската среда. Макар, предварително предопределени като категория, луксозни имоти в София, все още са достъпни само за този вид наематели или купувачи, които могат да си позволят да поддържат живота на такива жилища и същевременно да се ползват от перфектните условия, които те предоставят.

Какво точно значи луксозен апартамент? Да струва много милионно? – Не! Да създава вътрешно усещане за комфорт и лукс – Да! Това чувство се провокира от много фактори като например местоположение на имота, инфраструктурата, съседите и дори като стигнем до самото вътрешно обзавеждане и разбира се големината на помещението.

Такива имоти в България не са чак толкова много. Много често хората имат погрешното виждане, че ако един имот е завършен и обзаведен изцяло с прилични мебели, то той се причислява към класа лукс, но това е напълно грешно схващане за нещата. За да е луксозен един имот той трябва да отговаря на много повече изисквания. За други хора пък луксозни апартаменти са тези с над три метра височина. С такава характеристика например има само 1-2 сгради във Варна. Има случай, когато клиент търси качествени луксозни апартаменти, но няма оферта, която да покрие всичките му критерии.

Ценовият диапазон за цена на квадратен метър на тези имоти е голям. Често той варира от 1000 до 4000 евро на квадратен метър. Има случаи дори, когато цената стига до 5000 евро за кв.м. Това обикновено са луксозни апартаменти, които имат така наречената “непреходна стойност”. Този тип имоти се характеризират с това, че цената им не е подвластна на пазарните тенденции.

Интересното при покупката на лукс апартаменти е, че по-евтините от тях се купуват от чужденци, а тези от по-скъпия ценови клас се купуват предимно от българи. Финансирането на тези покупки може да стане изцяло със собствени средства или пък с помощта на тегленето на кредити. Според брокерите все още не се очаква бум в продажбите на луксозни апартаменти у нас. Наистина луксозните имоти не са чак толкова много на брой, а строителството е все още в криза. Част от тях прогнозират, че цените няма да спаднат, но пък според други следващата година може да се усети лек спад в цените на апартаменти лукс.

Днес съвременните луксозни апартаменти заемат не голяма, но значима част в сферата на недвижимостта, а интереса към тези жилища не е малък, но много обезпечената категория на потенциални покупатели си остават непроменени. Причината е, че има хора, които са свикнали на лукс и не могат без него и ден.

Елитният пазар на апартаменти лукс или по-точно сгради включва в себе си апартаменти, мезонети, студиа, апартаменти с индивидуално оформление и оригинален интериорен дизайн, който отговаря на най-новите модни тенденции.

За да разберем по-добре, какво точно представляват съвременните луксозни апартаменти ще опитаме да Ви покажем няколко примера, а именно на какви критерии трябва да отговаря едно жилище, за да попадне в категорията лукс.

Като за начало трябва комплекса да е затворен, да има охраняема територия, наличие на паркинг, индивидуално захранване и водоснабдяване, както и обширна вътрешната инфраструктура. Голямо значение играе и местоположението на днешните луксозни апартаменти, а именно те трябва да се намират в елитен район, който има добра екологична обстановка, удобна транспортна връзка, приятен изглед от прозорците, близко до забележителностите на града.

Не трябва да забравяме, че днес лукс апартаменти се явяват едни от много търсените имоти, но и на вторичния пазар. Тези имоти са много апетитна хапка за много хора, които така могат да закупят луксозни апартаменти, но на по-ниска цена. Когато европейците купуват елитни имоти те предпочитат минимализма с лек полъх на класика в неутрални тонове, просторни, светли, чисти и луксозни апартаменти с не голямо количество мебели или пък съвсем без мебели. За руснаците пък стила не е най-важното. За тях главното нещо, което гледат е висококачествения ремонт, при който трябва задължително да са използвани скъпи и висококачествени материали.

Най-скъпите луксозни апартаменти се намират в сградите, които са разположени в най-престижните райони, с оградена територия, добра охрана, подземен паркинг и развита инфраструктура. Луксозните жилища не могат да имат по-малка площ от 100 кв.м.

Ние живеем в икономическо сложно за страната ни и за всеки жител време, когато много хора се опитват да забогатеят посредством измами. Много мошеници се опитват да си присвоят чуждо имущество посредством различни видове измами, които стават все по-усъвършенствани и сложни за разгадаване. Когато става на въпрос за сделки за особено големи суми, вероятността за срещане лице в лице с измамите е много по-голяма. Една така опасна “мисия” се явява покупката на модерните и красиви луксозни апартаменти в центровете на градовете. Елитната недвижимост или по-конкретно апартаменти лукс в уважавани райони се явяват много скъпи обекти на нашия пазар на недвижимост, затова покупателите на луксозни апартаменти се намират в най-голяма потенциална опасност да попаднат в ръцете на измамниците.

Съвременните луксозни апартаменти се отличават от другите жилищни vip обекти със своето отлично разположение, а именно в центъра на града, а също така и с други особености, които гарантират висок статус на живот. Днешните апартаменти лукс имат особено вътрешно планиране, голяма площ (над 100 кв.м.), намират се в отлични жилищни комплекти, които са с оградена охраняема територия, различни вътрешни магазини, салони за красота, фитнес центрове, спортни клубове, благодарение на което се създава определена социална среда, а също така тези луксозни апартаменти имат много други преимущества, които правят елитните квартири в центъра толкова скъпи, но не по-малко желани въпреки това.

Когато стане въпрос за покупка на лукс апартаменти в центъра на града, то покупателя трябва да е много предпазлив, тъй като може да попадне в неприятна ситуация и да стане жертва на мошеници, все пак в този случай става въпрос за големи финансови средства. За да избегнете подобни възможни последици, купувайки луксозни апартаменти в центровете на градовете се обръщайте към проверено агентство за недвижими имоти. Така ще сте сигурни, че няма да Ви измамят и че няма да дадете не малко пари на въздуха.

Луксозен апартамент под наем може да създаде печеливш имидж.
Българската народопсихология включва в представата за пълноценен живот наличието на собствено жилище, което независимо от цената и представителността му, трябва да бъде оставено на поколенията. Животът под наем в общественото съзнание изглежда като живот назаем. Затова луксозният апартамент под наем не се вписва в общата представа за местообитаване на успелите хора. Но това е само през призмата на патриархалното мислене, остатъци от което диктуват българския модел. Европа и светът отдавна са отрекли закостенелия принцип на уседналост. Чисто психологически той се свързва с липса на стремеж към промяна и растеж. В страните, където пазарът е динамичен, се осъзнава нуждата от мобилност и готовността да следвате успеха, а не да го очаквате да дойде там, където сте се закотвили.

Затова, ако не търсите начин да инвестирате в недвижима собственост, а имате нужда от резиденция, в която да посрещате партньори и приятели от развитите държави, най-доброто решение за вас е луксозен апартамент под наем, който да бъде само една от спирките ви по пътя на растежа. Подобно решение има хиляди предимства – можете да подберете локацията според временните си нужди, можете да си спестите безкрайните неудобства по обзавеждане и ремонти, капиталите ви ще останат непокътнати за по-печеливши инвестиции. Можете да изберете имот, който да отговаря на семейното ви положение – голям апартамент с много спални за големи семейства, в близост до добро училище или детска градина. Можете да се установите в мезонет, който е на две крачки от офиса ви, за да го използвате и като база за допълнителни бизнессрещи. Именно тази гъвкавост, типична за мисленето на добрия бизнесмен, гарантира успехите му във всяка област.

Луксозният апартамент под наем, който ще бъде подбран за вас от експерти, ще кореспондира напълно с вашата личност. Модерно или класическо обзавеждане, високотехнологична кухня или удобна всекидневна за релакс – изборът е огромен и не се налага да правите компромиси с желанията си поради обстоятелства, които не зависят от вас. Качеството на строителството и обзавеждането е гарантирано от фирмата за луксозни имоти, която ще изучи нуждите ви, ще подбере сред огромния брой предложения именно това, което ви пасва като втора кожа, ще ви настани така, че ще имате усещането, че това е вашият дом, създаден именно от и за вас.

Днес бързият ритъм на живот не предполага разточително пилеене на време в подбор и оформяне на постоянен дом. Луксозен апартамент под наем решава проблема. Получавате удновременно удобство, престиж и свобода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *