Можем ли да закупим луксозни имоти в София на добри цени?

Доста често, когато търсят имоти хората, които искат да закупят недвижим имот подминават обявите за луксозни имоти в София, тъй като смятат, че не биха могли да си ги позволят.

Дали обаче това е точно така?

Да разгледаме обявите за продажба и отдаване под наем на луксозни имоти, за да разберем първо какво е луксозен имот. За да влезе в категория „луксозни имоти” един имот трябва да притежава няколко основни характеристики: голяма квадратура, добро местоположение, зелени площи и поне едно паркомясто.

Ако разгледаме обявите за лукс имоти впечатление правят първо местоположението на недвижимостите, които се намират или в централната част на столицата или в престижни квартали на града.

На второ място впечатление прави архитектурата, квадратурата на имота, разположението и броя на помещенията, които са наистина впечатляващи.

Разбира се, всичко това е супер, но най — важния въпрос е цената на луксозните имоти и тъкмо тя спира доста от хората да се насочат към покупка на луксозни имоти в София.

Дали цената на такъв имот е толкова недостижима?

На пръв поглед сумата, която трябва да платим наистина не е малка. Но в последните години можем да кажем, че да притежаваме луксозен имот на пъпа на София или в някой елитен софийски квартал не е недостижима мечта и могат да се открият изключително приемливи и примамливи оферти.

На първо място, поради световната икономическа криза, една част от чужденците, които имаха луксозни имоти започнаха да продават недвижимостите си в страната и то на доста по — ниски цени. Това е една доста добра възможност да се закупят луксозни имоти в София на изключително примамливи цени.

На второ място за изгодна покупка на лукс имоти са офертите на банките. Ако разгледаме търговете, които почти всички банкови институции провеждат, ще установим, че в момента банките продават луксозни имоти на изключително ниски цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *