Може ли средната класа да се сдобие с лукс имоти?

Веднага отговаряме с „да” — средната класа може да се сдобие с лукс имоти в днешно време. И преди да смръщите недоверчиво вежди ще се опитаме да ви разясним, как можете и вие да живеете в имот от висок клас.

И така, наистина, само допреди няколко години цените на луксозните недвижимости бяха да не кажем космически, но поне недостижими за голяма част от хората, които имат по — скромни финансови възможности. Луксозни имоти купуваха и наемаха хора, които разполагат с финансови възможности или имаха висок социален статус и можеха да си позволят лукса, който има предоставят лукс имотите. Такива имоти се купуваха и от доста чужди граждани, тъй като в този период ( годините преди световната икономическа криза) покупката на лукс имоти у нас беше изключително евтина и добра инвестиция.

За хората от средната класа, цените на тези имоти наистина бяха почти невъзможни.

Какво се случи обаче преди няколко години? Всички знаем и усещаме върху себе си последиците от финансовата криза. Това се отрази и на цените на високия клас имоти, които се сринаха надолу поради няколко основни причини:

• Голяма част от хората, които бяха закупили луксозен имот с кредити към банки, нямаха възможност да обслужват повече кредитите си и банките започнаха да разпродават имотите им на доста изгодни цени;

• Чуждите граждани изпитаха нужда от свежи пари и побързаха да се отърват от инвестициите си в недвижими имоти;

• Инвеститорите и строителните компании, които имаха вече построени лукс имоти започнаха да изпитват недостиг на желаещи да ги закупят и понижиха цените на имотите.

Всичко това намали цените на имотите от високия ценови клас, което даде възможност и на хората с по — скромни, но стабилни финансови възможности да инвестират в бъдещето си и закупят мечтаното жилище на доста по — сносни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *