Оборище — зеленото сърце на София

Да си собственик на апартамент Оборище е въпрос на престиж. Едва ли в страната има друго такова място, където могат да се видят всички почти всички известни личности, банкери, едри бизнесмени, политици на едно място. На Оборище се е събрал елита на нацията и има защо.

Много малко са хората, които имат привилегията на живеят в този елитен квартал на пъпа на София, който въпреки близостта си с центъра е толкова тих, зелен и спокоен. Тук могат да се видят както къщи строени в началото на миналия век, така и реновирани сгради и във всички тях живее поне по една известна личност.

Оборище винаги е било любимото място за живеене на хора с висок социален статус. Това обяснява и високите цени, на които се предлагат имотите в този квартал.

Само до преди няколко години цената на апартамент Оборище вървеше за по 2000 — 3000 евро на квадрат, като имаше и по — високи оферти. Днес, заради кризата цените на имотите в квартала са доста по-достъпни и могат да се открият апартаменти за по 1300 — 1500 евро на квадрат, което даде възможност на повече хора да сбъднат мечтата си и да заживеят сред елита на нацията.

Магията на Оборище наистина си струва цената. Кварталът е изключително тих, зелен и много спокоен. Най — голямото богатство на квартала е Докторската градинка, която е като зелен остров в сърцето на София. Преминеш ли през нея и влезеш ли в квартала, сякаш светът не е същият. Тук няма и помен от шумотевицата на града, всичко е тихо, зелено и някак по — уютно. Отнякъде долита музика, хора са седнали по пейките или на малките масите по тротоарите на раздумка, в парка децата се боричкат и се смеят весело.

Да си собственик на апартамент Оборище е въпрос на престиж…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *